od Matta Weik.

Povedať, že fanúšikovia sú trochu sklamaní z Big Ramy, je podhodnotením. Rok 2019 bol najviac epickým zlyhaním všetkých jeho rokov, ktoré súťažia. Po tom, čo sa v roku 2019 nedal na pódium, po tom, čo sa v roku 2018 nemalo päť najlepších na súťaži pána Olympia, sa v roku 2019 vôbec nedokázal dostať na pódium Big Ramy bude naďalej súťažiť.

Zdalo sa, že sa zlepšujú?
Ak sa pozriete späť na predstavenia Big Ramy v priebehu rokov súťažil, každý rok sa umiestnil lepšie a lepšie. Stačí sa pozrieť na to, ako postupoval v priebehu rokov na Olympii. Rok 2013 bol ôsmy, 2014, že bol siedmy rok 2015, bol piaty, 2016, že bol štvrtý rok 2017, bol druhý, a potom rok 2018, keď kolesá padli a umiestnil šiesty.

Big Ramy sa týkal správnym smerom. V skutočnosti, keby sa minulý rok ukázal do Vegas, možno by sme hovorili o tom, že sa tento rok vráti Big Ramy, aby obhajoval titul Olympia. Minulý rok mohol byť jeho rok. Čo sa stalo?

Po jeho šiestom mieste na Olympii v roku 2018 Ramy urobil krok späť a skočil do nervóznych vôd-doslova. Big Ramy išiel do práce na rybárskej lodi svojej rodiny (čo môže byť dôvod, prečo vyzeral ako ryba z vody na Olympii v roku 2018). Tiež trochu zábavná skutočnosť pre tých, ktorí majú radi zázemie na svojich obľúbených kulturistoch … v prípade, že ste to nevedeli, Big Ramy je ženatý a má dve deti.

Vo veku 35 rokov je ťažké určiť, kde sa Ramyho hlava týka konkurencie. Po tom, čo som v roku 2019 nekonkuroval, som si myslel, že je to až po jeho pohon a motiváciu, aby sa chceli ustúpiť na fázu kulturistiky. Myslel som, že bude chcieť pokračovať v práci v rodinnom podnikaní a byť viac okolo svojho partnera a deti. Ale, ako viete, zaviazal sa vrátiť v roku 2020 lepšie ako kedykoľvek predtým. Osobne si myslím, že Big Ramy má v ňom niekoľko dobrých rokov, ak chce pokračovať v prenasledovaní toho Sandowa.

Hovoria, že niekedy zmena je dobrá vec
Zdá sa, že Ramy v poslednej dobe skáka a má to mierne znepokojenie. Ako som už spomenul, umiestnenie Ramyho na Olympii sa naďalej zlepšovalo rok čo rok a zdalo sa, že kyslíková telocvičňa v Kuvajte bola súčasťou dôvodu jeho úspechu. Po svojom roku 2018 v Olympii Ramy opustil kyslíkovú telocvičňu. Neviem na to skutočný dôvod, ale mám pocit, že robí chybu.

Iste, pri pohľade na nedávne aktualizácie Ramyho, keď sa priblížime k Arnold Classic Ohio, vyzerá dobre, ale koľkokrát nám boli zobrazené fotografie Big Ramyho pár týždňov z predstavenia a keď sa show rozbehla, nebol Kdekoľvek v blízkosti stavu, v ktorom musel byť? Ramy je veľký muž a keď priblíži svoje kondicionovanie, verím, že dokáže poraziť kohokoľvek, koho vložíte do zostavy vedľa neho. Ale nevideli sme ho na 100%. Buď prichádza príliš veľký a je plochý a vodnatý, alebo sa mení s lepším kondicionovaním, ale stále sa bráni. Ak dokáže udržať svoju veľkosť a zasiahnuť jeho kondicionovanie, bolo by to svetlá.

Môže Ramy tento rok kvalifikovať?
Myslím si, že bezpochyby bude Ramy tento rok nárok na Olympiu. Myslím, že sa skutočne cíti, akoby v roku 2019 prepustil svojich fanúšikov tým, že nekonkuroval. Bol pre neho celý rok voľno? Pravdepodobne. Ale to bol tiež rok, keď sa mu nepodarilo diétu a vidieť, kde je. Keďže jeho telo je o ďalší rok starší, zmenilo sa niečo?

Dobrý nápad je ísť do roka s niekoľkými predstaveniami pod pásom. Big Ramy potom vidí, ako jeho telo reaguje na stravu a pokračuje v zlepšovaní v priebehu roka. Či už vyhrá show a automaticky sa kvalifikuje na Olympiu alebo sa dostane cez body, absolútne si myslím, že tento rok uvidíme Big Ramy vo Vegas.

Ak sa pozriete na zostavu Arnold Classic Ohio 2020, je naskladaná. Myslím … naskladané! Cedric by mohol prísť a vyhrať, Bonac sa mohol ukázať v typickom tvare Bonac a nechať si zdvihnúť ruku Arnold, Dexter by mohol vykazovať všetkých a vyhrať ešte ďalšiu Arnoldovu klasiku, aby pridal do svojho zoznamu v oblasti krčmy, dokonca aj niekto ako Josh Lenartowicz Alebo Patrick Moore mohol prísť a ukradnúť show. Ak ste očakávali, že uvidíte Roelly na pódiu, pretože jeho meno bolo na zozname, odvtedy sa vytiahol z Arnold Classic Ohio, ako aj z Arnold Classic Australia.

Existuje šanca, že veľký Ramy odchádza v roku 2020 so Sandowom?
Je to trochu progresívne, pretože sme práve začali sezónu kulturistiky a robiť tento druh predpovede je, no … bezohľadne. Ale odkedy sa vydám bezpečnou cestou, keď vyjadrujem svoj názor a predpovedám?

Už nejaký čas hovorím, že Phil Heath chystá preskočiť Olympiu a pripraviť sa na Athleticon. Mám pravdu? Uvidíme. Ale to znamená, že ak sa Phil tento rok opäť vyhodí z Olympie, otvára to dvere niekomu ako Big Ramy, aby vstúpil a bojoval za Sandow. Tiež nevidím Shawn Rhoden, ktorý je schopný súťažiť tento rok, čo je ďalšou hrozbou z RAMoja cesta. Tento rok sa to však nestane.

Medzi teraz a Olympiou je veľa času, čo znamená, že všetci ostatní majú celý čas na to, aby dosiahli pokrok. Ktorý Ramy uvidíme tento rok na pódiu? Kto vie, ale mám pripravený svoj popcorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.